Vem är jag?

Jag heter Caroline Montelius, har en PhD i Biomedicin med inriktning Nutrition och Näringsfysiologi. Jag är även utbildad träningsinstruktör vid Gerdahallen i Lund (gick utbildningen hösten 2009), och var sedan ledare där i drygt 10 år. Jag är nu instruktör hos Kämpinge Gymnastikförening i Höllviken och leder pass i Cirkelträning, Spinning och Tabata. Jag har tidigare även varit ledare för Gympa, Gravidträning och Mammaträning enligt MammaMage-konceptet. Jag är även med i en härligt engagerad ledarpool som sänder online-träning varje morgon, vardag som helg.

Jag har som sagt en gedigen utbildning inom Nutrition och Näringsfysiologi, först med inriktning Aptit och Mättnad, men arbetar nu som forskare inom fältet för Probiotika - "hälsofrämjande bakterier". Jag tror på en balanserad kost som bygger på vetenskapliga grunder, med rätt andel av de stora makro-nutrienterna kolhydrater, protein och fett. Det viktigaste är långsiktiga mål, att hitta en balans som går att följa resten av livet. Vi äter och rör på oss för att må bra och vara glada. Det ska vara gott att äta och kul att träna :)!

Jag bor i Kämpinge, Höllviken, med min familj som består av min man Ola, våra två söner William och Elliot och vår Welsh Springer Spaniel Milou.

Jag har alltid älskat att träna, och var under tonåren aktiv som fäktare på elitnivå. Nu för tiden börjar jag de bästa (och flesta) dagarna med ett löp-pass längs med vår fina strand ihop med hunden. Att sedan vara instruktör för olika motionsformer och i olika konstellationer - det är jättekul! Vi har underbart kul på våra pass hos Kämpinge GF och jag hoppas att ännu fler motionärer hittar till oss. 

Jag ser fram emot att få hjälpa dig optimera din träning och kost för att nå dina individuella mål, och resultaten - dem följer vi givetvis upp med kroppsanalyser med TANITA Body Impedance Analyzer.